Over mij

Ik ben Monica. Van beroep ben ik wijkverpleegkundige bij Buurtzorg. Echter heb ik altijd een passie voor dieren gehad, vooral voor knaagdieren en konijnen. Dit omdat deze dieren in mijn ogen vaak onderschat worden. Thuis heb ik twee katten, twee konijnen en vier cavia’s. Ook heb ik veel hamsters gehad.

Dit zijn mijn konijnen Vosje en Mika. Vosje is een gecastreerde voedster. Vosje haar leeftijd is onbekend, al is wel zeker dat zij er in 2014 al was. In 2019 heb ik haar geadopteerd van de kinderboerderij. Zij heeft de nodige gezondheidsproblemen moeten overwinnen, maar gelukkig gaat het nu goed met haar!

Mika is een gecastreerde ram van 20 september 2019. Hem heb al vanaf een leeftijd van 12 weken, gekregen van mijn moeder als cadeau.

Dit zijn mijn cavia’s. Linksboven Gizmo. Hem heb ik geadopteerd in juli 2020. Hij was toen ongeveer een jaar. Bij zijn eerdere eigenaar vocht hij met zijn broertje waardoor hij niet kon blijven. Bij mij is hij gecastreerd en leeft hij nu samen met drie dames.

Izzy en Lizzy, rechtsboven en linksonder, zijn zusjes. Zij zijn geboren in mei 2020 en wonen sinds augustus 2020 bij mij. Zij moesten weg bij de vorige eigenaar vanwege allergie├źn.

Carly, rechtsonder, is een dame van 6 juli 2020. Zij woont sinds augustus 2020 bij mij. Zij is geboren op de kinderboerderij.

Dit zijn mijn gecastreerde katers Gompie en Neo. Zij zijn geboren op 25 maart 2017. Zij wonen sinds een leeftijd van 8 weken bij mij.

Sinds 2018 ben ik werkzaam als vrijwilliger op een kinderboerderij, waar ik mij vooral bezig houdt met het koppelen en de huisvesting van de konijnen. In 2019 heb ik de opleiding tot Konijnendeskundige gevolgd bij Bernice Muntz aan de Martin Gaus Academie en vervolgens de cursus Hersenwerkbegeleider bij Marilleke Vrancken. De kennis die ik heb opgedaan wil ik gebruiken om het algemene welzijn van konijnen te verbeteren. Met dit adviesbureau hoop ik een stap in de goede richting te zetten.